Een ‘Virtual Private Network’  is een versleutelde tunnel van een apparaat naar een VPN server. Alle communicatie via het internet loopt via deze VPN verbinding. Op deze manier wordt het kwaadwillende lastig gemaakt om ‘mee te kijken’ met het surfgedrag van een gebruiker / apparaat. Daarnaast laat je minder digitale sporen achter waardoor je voor advertenties en tracers lastiger te volgen bent.

VPN toepassen bij camerasysteem

Wanneer u een camerasysteem heeft dat u niet wil benaderen via port forwarding of met een P2P verbinding wil benaderen kunt u ervoor kiezen het camerasysteem toegankelijk te maken via een VPN. Hiervoor is wel een VPN server benodigd. De opzet daarvan word meestal door een ICT beheerder gedaan i.v.m. de benodigde kennis hiervoor.

VPN verbinding naar particuliere alarmcentrale

Een particuliere alarmcentrale verbind meestal met een camerasysteem via een VPN verbinding. Hierdoor kunnen camerabeelden niet zomaar door derden worden onderschept. Dit kan van groot belang zijn bij bijvoorbeeld banken, onderheid instanties en geld transporteurs.

VPN en camerabeelden

Een VPN verbinding kan ervoor zorgen dat camerabeelden niet snel genoeg laden om deze goed te kunnen volgen. Dit is onder andere afhankelijk van de maximale snelheid die de VPN kan bieden.  Ook kan het zijn dat er bepaalde netwerkpoorten worden geblokkeerd die benodigd zijn om de beelden te kunnen tonen. Dit kan komen doordat de camera’s willekeurige hoge netwerkpoorten gebruiken binnen het H264/H265 protocol die netwerk beheerders soms blokkeren. Daarnaast zijn er nog factoren zoals DNS die voor problemen kunnen zorgen. Mede hierdoor wordt er vaak gewerkt met een video management systeem.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen