Camerabewaking app gebruiken

Wat is een camerabewaking app? Met een camerabewaking app wordt vaak gedoeld op een app voor het bekijken van camerabeelden. Met een camerabewaking app kan over het algemeen ook gebruik worden gemaakt van functionaliteiten zoals PTZ sturing, camerabeelden terugkijken, sturen van inputs en outputs, 2 way audio/ intercom functionaliteiten.

Universele Camerabewaking apps

Er zijn veel verschillende aanbieders van gratis camerabeveiliging apps in de appstore en playstore. Overigens zijn er ook (gratis) video management systemen die een gratis app aanbieden. Een veel gebruikte gratis VMS oplossing is blueiris. Dit wordt veel gebruikt door DIY fanatiekelingen die op hun beurt weer koppelingen maken met oplossingen zoals gratis ANPR, gezichtsherkenning en andere geallieerde video analytics oplossingen.

Bewakingscamera’s verbinden met camerabewaking app

Om een bewakingscamera te kunnen laten werken in een camerabeveiliging app moet deze eerst verbinden met de camera om een camerabeeld te kunnen weergeven. Vaak bieden deze apps rechtstreekse ondersteuning voor network video recorders. Er kan dan via port forwarding of peer2peer een camerasysteem worden toegevoegd. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn on via ONVIF of RTSP een directe verbinding op te zetten. Wel zouden hier problemen kunnen optreden wanneer u de bewakingscamera buitenshuis probeert te benaderen.

Gebruik maken van de meegeleverde camerabewaking app

Veel A-Merk fabrikanten leveren vrijwel standaard een app mee voor gebruik van hun camerabeveiliging apparatuur. Dit mede omdat de vraag voor een goede enorm is en omdat de kwaliteit van de beveiligingsapparatuur vaak ook valt of staat met een gebruiksvriendelijke interface. Kijk op de website van uw fabrikant voor meer informatie.

Gebruikshandleidingen voor camerabewaking app

Als u moeite heeft met het instellen van uw camerabewaking app kunt u altijd proberen de daarvoor aangewezen handleiding te raadplegen. Voor de producten die wij verkopen kunt u die vinden op onze handleidingen overzicht pagina onder het kopje ondersteuning.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen