Moderne beveiligingscamera’s maken gebruik van infrarood, ook wel IR (infrared) genoemd. Zonder infrarood kunnen beveiligingscamera’s niet in het donker kijken wanneer er ook geen verlichting aanwezig is.

Hoe werkt infrarood?

Infrarood is niet zichtbaar voor het menselijk oog. Beveiligingscamera’s maken gebruik van infrarood om in te donker beeld op te kunnen bouwen. Afhankelijk van de sterkte van de infrarood leds op de beveiligingscamera kan de camera enkele tientallen meters in het donker kijken. U kunt de infarood leds op een camera vaak wel rood zien kleuren in de nacht.
Infrarood geeft warmte af. Dit trekt vaak kleine insecten zoals spinnen, vliegjes en muggen aan.

Hoe weet ik wanneer de infrarood aan is?

U zult het camerabeeld langzaam maar zeker van kleur naar zwart wit zien veranderden. In de avond als de camera niet genoeg licht meer heeft om een kleurenbeeld te vormen neemt de infrarood functionaliteit het over. De sterke van de infrarood sensor is afhankelijk van het type camera en fabrikant vaak in de web interface van de camera in te stellen. Hier kunt u dan de sterke maar ook de plek waarop de camera de infrarood op africht instellen.

Maken alle camera’s gebruik van infrarood in de nacht?

Naast infrarood zijn er andere methodes om in de nacht camerabeelden te kunnen weergeven. Denk hierbij aan thermische camera’s en camera’s met laserlicht i.p.v. infrarood

 

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen