Een alarmsysteem, ook wel anti-inbraaksysteem of alarminstallatie genoemd, is een systeem gericht op het detecteren van beweging wanneer deze is ingeschakeld. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten alarmsystemen, merken, type oplossingen en uitvoeringen. Doordat alarmsystemen steeds vaker mogelijkheden bieden voor videobeelden worden alarmsystemen en camerasystemen nog wel eens verward. Een alarmsysteem is voornamelijk voor detectie waar een camerasysteem vooral voor identificatie wordt gebruikt.

Draadloos alarmsysteem

Een draadloos alarmsysteem bestaat vaak uit een centrale, ook wel hub of genoemd, die draadloos verbinding maakt met een pir, sensor, sirene of andere componenten. Omdat alarmsystem voor binnen gebruik zijn bedoeld wordt dit vaak op een lage frequentie gedaan zodat muren of andere solide obstakels geen probleem vormen voor de signaal sterkte. Een veel voorkomende frequentie is die van de 800-900 MHz band. Deze is uitermate geschikt in bedrijfspanden en huizen.

Batterijen bij een draadloos alarm

Afhankelijk van het type systeem gaan de batterijen van enkele jaren tot soms wel 8 jaar mee. Dit is geheel afhankelijk van hoe energiezuinig de alarm componenten zijn. Het ene merk is hier weer sterker in dan de andere. Zo gebruiken wij zelf Ajax. Met het Ajax alarmsysteem is een alarminstallatie snel en draadloos te realiseren voor zowel particuliere als zakelijke doeleinde.
Het Ajax alarmsysteem maakt gebruik van goedkope CR123A batterijen die wel tot 7 jaar meegaan.

Kan ik zelf een alarmsysteem plaatsen?

Alarmsystemen vereisen absoluut vakkennis en kunde. Vooral traditionele systemen zoals Honeywell, Vanderbilt, Aritech, Risco en Scantronics vereisen veel kennis om te kunnen installeren. Echter ligt er een nieuwe generatie oplossingen op de loer die dit proces enorm vereenvoudigen. Denk bijvoorbeeld aan Ajax System en Inim SOL30. Deze oplossingen maken het veel toegankelijker voor particulieren en zakelijke klanten om hun eigen alarmsysteem te kunnen plaatsen en/of onderhouden.

Kan ik zelf een BORG of VEB certificaat uitschrijven voor de verzekering?

Om een BORG of VEB gecertificeerd alarmsysteem bij de verzekering te kunnen aanmelden moet u dit via een gecertificeerde installateur laten doen. De BORG of VEB gecertificeerde alarminstallateur wordt jaarlijks gekeurd en moet aan veel eisen voldoen om dit te mogen. Wanneer uw verzekering vraagt om BORG klasse 2, 3 of 4, moet u dit dus altijd via een alarminstallateur doen.

Klasse 2: Totaal waarde attractieve goederen 50.000 tot 100.00 euro
Klasse 3: Totaal waarde attractieve goederen 100.000 tot 150.000 euro
Klasse 4: Totaal waarde attractieve goederen 150.000 euro en hoger

Alarmsysteem doormelding, zelf ontvangen of naar particuliere alarm centrale?

Wanneer u een alarmsysteem voor uw woning heeft of een alarmsysteem voor uw bedrijf en uw verzekering vereist geen BORG certificaat kunt u ervoor kiezen de meldingen zelf te ontvangen. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van push notificaties op uw telefoon. Ook kunt u kiezen voor beide opties. Zelf een melding maar ook doormelding naar een PAC (particuliere alarmcentrale).

Alarmsysteem koppelen met camerasysteem

Een alarmsysteem kan bij sommige fabrikanten ook worden gekoppeld aan camerabeelden of zelfs rechtstreeks aan een camerasysteem. Ook zijn er video management software oplossingen die kant en klare integraties hebben. Als voorbeeld hiervan is het Honeywell Galaxy systeem dat een koppeling heeft met Milestone XProtect. In de Milestone marketplace is hier meer informatie over te vinden.

 

 

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen