Wat is een video encoder? Een video encoder geeft de mogelijkheid een analoge bewakingscamera te converteren naar een IP signaal. De video encoder maakt van het analoge signaal een digitaal signaal wat via een TCP/IP netwerk kan worden doorgestuurd aan bijvoorbeeld een video management systeem zoals Milestone XProtect of een network video recorder. Net zoals de IP camera is Axis communicatios ook de uitvinder van de video encoder

Werking video encoder

De video encoder zet het signaal uit de analoge bron dus om naar een digitaal signaal. Hiervoor wordt een videocompressie gebruikt om het signaal te converteren en comprimeren. Enkele mogelijke video codecs die daarvoor kunnen worden gebruikt zijn H.264, H.265, JPEG, MPEG4, MEGP-2 of M-JPEG.

Gebruik RS-485 & RS-422 video encoder

Video encoders beschikken vaak over de mogelijkheid om RS-485 en/of RS-422 signalen te versturen. Hier wordt bij analoge camera’s vaak gebruik van gemaakt om de pan tilt zoom (PTZ) functie te bedienen of bijvoorbeeld een ruitenwisser.

Digitale I/O

Naast analoge protocollen zoals RS-485 en RS-422 hebben encoders ook vaak de mogelijkheid om een input/ ouput te sturen. Dit kan bijvoorbeeld dienen om een slagboom of deurcontact te sturen.

Power over Ethernet (PoE) ondersteuning

De meeste moderne video encoders bieden ondersteuning voor Power over Ethernet (PoE). Hierdoor hoeft er geen externe spanningsbron aan te worden gesloten op de video encoder om te kunnen werken.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen