Wat is een GPU? Een GPU (Graphics Processing Unit) wordt gebruikt voor allerlei uiteenlopende doeleinden in verschillende industrieën. Zo worden GPU’s, ook wel videokaarten genoemd ingezet voor onder andere hardware acceleratie video rendering (zoals bij Milestone XProtect). Het weergeven van veel camera’s in een video matrix. Hiervoor kon vroeger alleen een CPU worden ingezet maar deze zijn een stuk minder snel voor deze doeleinden. Door hardware acceleratie kan één videokaart honderden bewakingscamera’s tonen in hoger resolutie en met veel frames per seconde (FPS). Het berekenen van video motion detection op serverniveau, video content analyse en nog veel meer.

Welke GPU is goed voor camerabewaking doeleinden?

Een computer die camerabeelden moet weergeven is gebaat bij een videokaart die zich ook leent voor het spelen van video games. De koploper daarin is Nvidia met GTX en RTX videokaarten. Zo is een GTX 1070 al in staat tientallen camerabeelden te weergeven in 4K resolutie. Wel zorgt een videokaart voor een aanzienlijk stroomverbruik net zoals dat kan worden teruggezien bij bijvoorbeeld met minen van cryptocurrency door middel van een Proof of Work (PoW) concept. De videokaart is namelijk de hele tijd bezig met complexe berekeningen om de camerabeelden te decoderen.

GPU voor camera servers

Wanneer een camera installatie op een server is uitgevoerd en er een videokaart (GPU) in de server moet komen kan dit problemen met zich mee brengen. Servers zoals die van Dell EMC PowerEdge zijn software matig gelimiteerd om niet alle GPUs te ondersteunen. Hierdoor moet er een softmatige limitatie worden uitgeschakeld vanuit de fabriek en zijn alleen de zakelijke GPUs te gebruiken. Voor Nvidia zijn dit de Tesla en Quadro kaarten. Deze zijn bedoeld voor server oplossingen die bijvoorbeeld werken op basis van AI en video content analyse.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen