Ajax alarmsysteem

Ajax Alarmsystemen incl. installatie

Modern alarmsysteem met een gebruiksvriendelijke app

Vandaag de dag beschermen de slimme alarmsystemen van Ajax Systems meer dan 800.000 mensen in meer dan 100 landen over de hele wereld tegen inbraak, brand en overstromingen. Het alarm is het meest bekroonde draadloze beveiligingssysteem in Europa en won al diverse prijzen voor innovatie en techniek.

RRBSecurity installeert en adviseert gebruikers over de installatie van Ajax alarmsystemen en is een gecertificeerd en ervaren Ajax alarmsysteem installateur. 

ajax alarmsysteem

Actief sinds 1995

 

Oplossingen op maat

 

Specialist in beveiliging

 

Professionele oplossingen

 

Snelle installatie en aanpassingen met een Ajax alarmsysteem

Detectie kan snel worden geïnstalleerd en verplaatst wanneer nodig. De detectors geven een alarmmelding wanneer dit door wordt uitgevoerd om misbruik te voorkomen.

ajax installatie

Alles centraal geregeld via de Ajax alarmsysteem app

Het Ajax alarmsysteem is uniek in zijn soort. Doormiddel van de zeer gebruiksvriendelijke app heeft u totale controle over uw alarmsysteem in een handomdraai.

Bij alarm ontvangt u automatisch melding en / of foto's bij gebruik van video verificatie detectoren. 

Daarnaast kunnen wij u als installateur eenvoudig op afstand helpen bij eventuele problemen aan het basis alarmsysteem. Dit voorkomt dan ook weer de nodige kosten van een service bezoek.

 Hulp op afstand van onze helpdesk
Tijdsschema's voor automatische schakelingen
Aan en uit te zetten via de app of bedienpaneel
Video en foto verificatie bij alarm
 Log met alle meldingen en gebeurtenissen

Alarmsysteem Pakketten

✓ Inclusief complete installatie
Verschillende sets
Centraal via app
Geen kosten achteraf

Onze alarmsysteem pakketten zijn uitgerust met de laatste Ajax Systems componenten. Deze pakketten zijn geschikt voor zowel particuliere als zakelijke doeleinden. 

alarmbeveiliging
Ajax Fibra alarmsysteem

Ajax Alarmsysteem – Een nieuwe visie op inbraak alarm systemen

Ajax alarmsystemen zijn ideaal voor particulieren en klein zakelijke gebruikers. Door het combineren van verschillende technieken is een Ajax alarmsysteem eenvoudig te installeren en is het geschikt voor allerlei situaties.  

De Ajax Hub, de centrale. kan via verschillende methodes doormelden naar de eindgebruiker zelf of een meldkamer. Zowel via 2G/3G/4G en via de vaste netwerkverbinding.

Daarnaast is de centrale eenvoudig aan te sluiten op een stopcontact maar kan het tevens via 12 volt worden gebruikt. Door de aanvullende modules zoals het code bedienpaneel, buiten detectie melders, foto verificatie melders, tril, schok en glas detectie is het systeem op allerlei soorten fronten inzetbaar.

Ajax alarmsysteem componenten opgesomd

 

alarm installatie

Ajax Code Bedienpaneel

Optioneel kan er een code bedienpaneel worden geïnstalleerd tijdens de alarm installatie. Deze is optioneel aangezien het tevens mogelijk is het alarmsysteem via de app te gebruiken. Het Ajax code bedienpaneel werkt volledig op CR123A batterijen en gaat tot wel 7 jaar mee. Alarmsysteem kopen en laten installeren? Vraag dan een offerte aan via de onderstaande knop.

Ajax Alarm HomeSiren

Geen enkel alarm is compleet zonder sirene. De stijlvolle Ajax alarmsirene is voor zowel binnen als buiten verkrijgbaar. De sirenes zijn instelbaar van 80 tot wel 113 decibel!

Zo zorgt u er altijd voor dat zowel omwonenden als insluipers zich altijd bewust zijn van het alarmsysteem. Ook de sirene is volledig draadloos en werkt op CR123 batterijen.

Draadloze alarm installatie
alarm installatie

Ajax Motion Cam Outdoor

De Ajax MotionCam PhoD Outdoor kan videobeelden doorsturen bij beweging. Door deze visuele verificatie kunnen valse meldingen eenvoudig worden vermeden en kosten zoals beveiligers die op locatie moeten komen eenvoudig worden bespaard.

De Motioncams beschikken over anti masking en verschillende gradaties qua gevoeligheid. Met deze Ajax MotionCams kunnen buitenterreinen in zijn geheel worden afgedekt.

De batterijen van de MotionCam PhOD kunnen tot wel 7 jaar meegaan.

Ajax Alarmsysteem Bewegingssensor varianten

Ajax biedt verschillende soorten bewegingssensoren en bewegingsmelders. Deze verschillen in prijsklasse en alarm functionaliteiten.

Ajax MotionProtect

Ajax MotionProtect sensor is een infrarood sensor. Deze sensor detecteert alleen beweging. Er is zowel een binnen als buitenuitvoering voor de MotionProtect. De MotionProtect kan tot 12 meter ver kijken en bied huisdierimmuniteit tot 20kg.

Ajax MotionCam

Zoals de naam al doet vermoeden, is de MotionCam uitgerust met infrarood en een foto verificatie functie. Wanneer het alarm is ingeschakeld en de MotionCam beweging ziet maakt deze 3 foto’s en stuurt deze door naar de app. U

kunt via de push melding zelf zien wat de melding veroorzaakt. De maximale resolutie is 640×480 voor het doorsturen van de foto’s.

Alarmsysteem Buitenbeveiliging
ajax alarm glass break

Ajax Alarm Glasbreuk Protectors

De glasbreukprotector van Ajax is een smalle en compacte detector met sensor die direct registreert als er glas wordt ingeslagen. Er zijn ook weer 2 varianten beschikbaar.

De Ajax CombiProtect, deze detecteert zowel glasbreak als beweging. Deze Pir is dus een combinatie van de Ajax GlassProtect  en MotionProtect.

GlassProtect
Deze is uitsluitend voor glasbreukdetectie en kan tot 9 meter ver kijken. De sensor is ook weer voorzien van een CR123A batterij en gaat tot 7 jaar mee.

Ajax Alarm DoorProtect

Als laatste heeft Ajax de DoorProtect. De Doorprotector is een draadloos magneetcontact geschikt voor ramen en deuren. Zodra de deur of het raam opengaat wordt de verbinding tussen de magneten onderbroken en wordt er een alarmmelding gemaakt. Ook deze componenten werken weer volledig draadloos op batterijen. De DoorProtect is een stijlvolle melder en is in zowel zwart als wit beschikbaar.

Ajax DoorProtect Plus

De DoorProtect Plus heeft naast de magneetcontact sensor een tril en schok sensor. Zo wordt er tijdens het forceren van een raam of deur al een melding gegenereerd. Dit zorgt er dus voor dat het alarm al afgaat voordat inbrekers binnen zijn.

Ajax Doorprotect alarm installatie
ajax motionprotect plus alarmsysteem

Ajax MotionProtect Plus

De MotionProtect Plus is een Dual bewegingsmelder met PIR en MW sensor. Ook deze is huisdier bestendig tot 20kg en geschikt voor vrijwel alle soorten binnenruimtes. De MotionProtect Plus heeft een bereik van 12 meter.

Ajax MotionProtect Curtain

De Ajax MotionProtect Curtain is een narrowbeam binnen bewegingsmelder. Deze bewegingsmelders beschermen ramen, deuren en kostbaarheden. De narrowbeam kijkhoek zorgt ervoor dat er tot 15 meter ver kan worden gekeken. Deze heeft een detectieradius van 6°horizontaal en 90°verticaal. Alarm laten installeren? Vraag dan hieronder een offerte aan of bel ons.

Ajax ReX2 signaal repeater

De Rex2 is een signaal repeater die eenvoudig kan worden aangesloten op ieder draadloos Ajax alarmsysteem. De ReX2 biedt tevens ondersteuning voor foto en video verificatie. Zo blijft de werking van het Ajax systeem hetzelfde bij gebruik van een repeater.

alarm installatie
alarm installatie

Ajax LeaksProtect

De Ajax LeaksProtect is een overstromingsdetector geschikt voor lekkende leidingen, vaatwassers, wasmachines en meer. Zodra de detector nat raakt wordt er een alarm weergeven in de Ajax app. De detector werkt net zoals de andere Ajax alarm detectoren via het Jeweller protocol.

In combinatie met een slimme stekker van Ajax kunt u tevens automatisch uw wasmachine of vaatwasser direct uitschakelen wanneer er water wordt gedetecteerd. Alle componenten zijn leverbaar in zowel zwart als wit.

ajax fibra alarmsysteem

Ajax Systems bewakingscamera integratie

Het alarmsysteem de integratie van camera’s van onder andere Dahua, Hikvision, en alle camera’s met een RTSP stream op het lokale netwerk. Kortom, Genoeg integratie koppelingen voor cameratoezicht.

Ook kan er nog worden uitgebreid met een brandmeldcentrale en waterdetectie.

De mogelijkheden zijn tevens verder uitbreidbaar door middel van slimme strekkers en relayboxen. Dit voor bijvoorbeeld het aansturen van hekwerken en slagbomen.

ajax  alarmsysteem

Ajax FireProtect

Naast LeaksProtect beschikt het Ajax alarmsysteem ook over branddetectoren. Er is een detector specifiek voor rook en temperatuurverschil, en een brandmelder inclusief CO2 niveau meter. 

In Nederland is het sinds 2022 verplicht een brandmelder op iedere verdieping in huis te hebben hangen. Geen beter moment dan nu om deze te integreren met uw Ajax inbraak componenten

ajax alarmsysteem

Meer informatie over het Ajax alarmsysteem

Ajax Jeweller is het draadloze protocol ontworpen door Ajax Systems. Het Jeweller protocol is een gesloten protocol ontworpen voor snelle, en versleutelde communicatie. Alle draadloze detectoren, sensors en overige componenten “praten” via dit protocol via de 868 Mhz band met de Ajax centrale, ook wel hub genoemd. Het Jeweller protocol is ontwerpen met als doel draadloze componenten op basis van batterijen jaren te kunnen laten functioneren zonder het te hoeven wisselen van batterijen. Batterijen gaan door Jeweller tot wel 7 jaar mee.

Ajax Jeweller afstand

Jeweller haalt tot wel 2 kilometer afstand tussen de centrale en het draadloze component. Dit is uiteraard in een scenario waar er geen obstakels zijn die het signaal belemmeren. In normale omgevingen zoals een woonwijk kan het signaal echter nog steeds honderden meters ver komen. Door de lage 868 Mhz frequentie zijn muren van beton, ramen en andere veelvoorkomende materialen geen belemmering voor een goed signaal. Het signaal kan eenvoudig tot wel 4 verdiepingen omhoog zonder de noodzaak voor een signaal versterker. Mede hierom zijn de Ajax draadloze alarmsystemen erg populair. De Ajax Fibra alarmsystemen zijn de bekabelde variant van Jeweller.

Jeweller afstand

Jeweller haalt tot wel 2 kilometer afstand tussen de centrale en het draadloze component. Dit is uiteraard in een scenario waar er geen obstakels zijn die het signaal belemmeren. In normale omgevingen zoals een woonwijk kan het signaal echter nog steeds honderden meters ver komen.

Draadloze signaal jamming

Wanneer er jamming plaatsvindt kunnen draadloze signalen worden verstoord. Dit kan ervoor zorgen dat draadloze alarm componenten geen verbinding meer kunnen maken met de ajax hub centrale. Wanneer er een ruisniveau hoger dan -70 dBm, gedurende 30 seconden wordt gemeten door de hub of repeaters, zal er in de Ajax app een waarschuwing worden weergeven dat er mogelijk jamming plaatsvindt. Jamming is echter wel een zeldzame voorkomendheid. Volgens de laatste cijfers wordt er slechts 4x een jamming gemeten op basis van 20000 verschillende Ajax centrales. Meer informatie over jamming.

Ajax Fibra alarmsysteem

Ajax Fibra is de bekabelde tegenhanger van Ajax Jeweller. Het Fibra protocol is een uniek protocol ontworpen door Ajax Systems. Door gebruik te maken van Ajax Fibra kunnen componenten tot 2 kilometer afstand op de centrale worden aangesloten. Standaard wordt hier alarmkabel voor gebruikt tot 500 meter. Daarboven zijn twisted UTP kabels nodig om dit te kunnen maken. De Ajax Fibra detectoren, keypads, sensors en overige werken via een BUS verbinding op 24 volt. Alle beschikbare draadloze Jeweller componenten zijn beschikbaar in de bekabelde Fibra variant.

Ajax Multitransmitter

Ajax Hub Hybrid ondersteunt naast Ajax Systems haar eigen componenten ook bekabelde componenten van andere fabrikanten door middel van de Ajax Multitransmitter.  Deze biedt ondersteuning tot 18 zones, 3 power supplies op 12 volt, en het op afstand aan en uit schakelen van componenten. NO, NC, EOL, 2EOL, 3EOL. Het bekabelde Ajax alarmsysteem is ook geschikt voor BORG Klasse 2 alarm classificatie.

Ajax Hub Hybrid

De Ajax Hub Hybrid centrale is een centrale welke zowel bekabelde als draadloze componenten kan ontvangen. Alle voordelen van een draadloze Ajax Hub op basis van het Jeweller en Wings protocol komen samen in de Hub Hybrid waarop tevens tot wel 100 bekabelde Fibra bekabelde componenten op kunnen worden aangesloten. De Hub Hybrid ondersteund foto alarmen en kan tot wel 2 kilometer afstand bekabelde componenten voorzien van stroom via de 24v buslijn. Het systeem werkt door middel van een backup batterij ook wanneer er geen spanning is. Wanneer de Hybrid Hub weer spanning detecteert wordt er ook direct weer bijgeladen.

Ajax Alarmsysteem geschikt voor BORG klasse 2

Ajax alarmsystemen zijn geschikt voor BORG klasse 2 certificeringen. Zo kunt u ook zakelijk gebruik maken van Ajax systems oplossingen.

Opsomming van functionaliteiten Hub Hybrid

  • Drie onafhankelijke communicatiekanalen via 2x SIM en bekabeld internet
  • Ringverbinding topologie tegen sabotage
  • Systeem werkt volledig tot wel 3 en een halve dag op backup batterij
  • Fotoverificatie van alarmen in slechts 9 seconden
  • Sterke privacy features
  • Sabotage detectoren
  • Signaal jamming detectie

Waarom kiezen voor RRBSecurity?

RRBSecurity specialiseert zich al sinds 1995 in netwerk en communicatie techniek. Onze expertise is gericht op maatwerk oplossingen. Daarnaast staat hoogstaande IT kennis centraal voor onze oplossingen en diensten.

Kan ik een vrijblijvende offerte aanvragen?

Wij voorzien u graag van een gratis offerte op locatie. Afhankelijk van de grootte van de offerte, kunt u deze gemiddeld binnen enkele werkdagen verwachten.

Hebben jullie een fysieke locatie?

Jazeker! U bent bij ons welkom op ons kantoor in Barendrecht. Hier kunnen wij u het fijne van ons werk laten zien. Uiteraard onder het genot van een kop koffie.