Camerasystemen zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Wel zijn er een hoop verschillende soorten camerasystemen. Hier vindt u meer informatie over camera installaties in het algemeen.

IP camerasysteem

Een IP camerasysteem maakt gebruik van het internet protocol om de beveiligingscamera beelden te kunnen tonen. Dit kan via software op uw computer, smartphone, maar ook via een directe video output op een NVR of DVR. Afhankelijk van het type en merk recorder kan deze beschikken over Power over Ethernet. Zo hoeft u alleen de UTP kabel van de recorder naar de beveiligingscamera aan te sluiten voor zowel signaal als stroom.

Hybride camerasysteem

Naast een NVR en DVR, zijn er ook hybride recorders. Deze hybride recorders beschikken over de mogelijkheid om camerabeelden via verschillende methodes op te nemen. HD over Coax Opname van HDCVI camera’s via UTP / BNC. Analoog Opname van analoge camera’s via BNC. IP Opname van IP camera’s via UTP. Al deze verschillende opname methodes zijn te combineren binnen 1 recorder. Dit is handig voor situaties waar het camerasysteem bestaat uit zowel UTP als Coax kabel. Zo bent u niet genoodzaakt alle bekabeling te vernieuwen.

IP camerasysteem laten installeren

Een IP camerasysteem installeren vereist kennis over verschillende disciplines. Bij het installeren van een IP camerasysteem is het belangrijk dat het professioneel wordt aangelegd voor een veilig en stabiel systeem. Enkele speerpunten waarmee u rekening mee moet houden:

  • Aanpassen standaard wachtwoorden van alle apparaten in uw netwerk. Denk aan routers, camera’s, switches, recorders enzovoort.
  • Zorg dat u gebruik maakt van de juiste UTP kabel. Wanneer u buiten IP camera’s aanlegt is het belangrijk dat u shielded cable gebruikt. Doet u dit niet kan dit problemen opleveren. Wanneer u kabel gaat ingraven doe dit dan altijd in mantelbuis of PVC. Doet u dit niet dan kan de kabel breken door temperatuurverandering.
  • Gebruik de juiste gereedschappen en spullen. Denk aan bijbehorende montage beugels voor de IP camera’s, de juiste RJ45 connectoren en een goede krimptang.
  • Controleer of de camera’s infrarood hebben voor nachtzicht

ANPR camera’s

Een automatische kentekenherkenningscamera. Deze ANPR camera’s, (automatic numberplate recognition) ook wel LPR (license plate recognition) camera’s genoemd worden veelal door overheden ingezet om auto’s met bepaalde kentekens te kunnen volgen of opsporen. Door de uitgebreide infrarood en speciale software versturen deze camera’s automatisch meldingen bij het zien van gesignaleerde kentekens. Een andere manier van gebruik is het ‘flitsen’ om automatisch boetes te kunnen versturen bij overtredingen in het verkeer zoals snelheid of door rood rijden.

Doormelding camerasysteem videotoezicht centrale

Wanneer u uw camerasysteem wil verbindingen met een PAC (particuliere alarmcentrale) of ook wel videotoezicht centrale genoemd, kunt u dit aanvragen bij iedere gecertificeerde alarmcentrale in Nederland. Heeft u bijvoorbeeld al een alarmsysteem dat is aangemeld bij een PAC? dan kunt u daar informeren over de mogelijkheden voor het koppelen van uw camerasysteem.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen