Camerasysteem onderhoud advies

Handige onderhoudstips voor ieder camerasysteem

Een vaak ondergeschoven onderdeel van ons werk is het onderhoud van camerasystemen. Niet alleen voor zakelijke camerasystemen maar ook particuliere camerasystemen. Waar doe je goed aan? En wat kan je eventueel zelf doen? Bij deze onze tips voor onderhoud van het camerasysteem!

Bewakingscamera onderhoud

Controleer periodiek de camerabeelden. Dit kan je doen door in te loggen op de app of meegeleverde software om gewoon is te kijken hoe de camerabeelden zijn.

Controleer de opgenomen nachtbeelden ook. Check of er infrarood weerspiegeling is. Dit ziet eruit als witte vlekken. Dit komt voornamelijk voor bij mini-domes die buiten hangen. Als deze er vlekken inderdaad zichtbaar zijn, haal dan het beschermkapje eraf en maak deze schoon met een droog papiertje. Maak zowel aan de binnen als buitenkant het glas schoon.

Houdt de bewakingscamera’s insect vrij. Gebruik geen insectenspray of spinnenspray. Dit zorgt ervoor dat de beschermkap permanent kan beschadigen. Het polycarbonaat of glas kan dof worden hierdoor. Gebruik Glassex en een doekje als de camera erg vies is.

onderhoud camerasysteem
camerasysteem onderhoud

Onderhoud aan network video recorder

Een network video recorder heeft net zoals de meeste apparaten, die kunnen worden verbonden met het internet, updates en onderhoud nodig. Hacks en software zwakheden worden met regelmaat uitgebuit door kwaadwillende. Het is daarom belangrijk dat de recorder met regelmaat worden voorzien van updates. De meeste NVRs zijn echter niet eenvoudig te voorzien van nieuwe updates. Er komen handmatige handelingen aan te pas als deze opzoeken en nieuws volgen over belangrijke updates. Onze tip, volg de fabrikant op social media of schrijf je in op een nieuwsletter om op de hoogte te blijven van belangrijke updates.

 

Controle werking camerasysteem

Net zoals andere elektronische componenten waarvan de correcte werking van belang is, dient ook een camerasysteem regelmatig te worden nagekeken. Voor zakelijke klanten raden wij vrijwel altijd een service plan aan. Op deze wijze wordt er periodiek gecontroleerd of een camerasysteem nog naar behoren werkt. Voor particuliere klanten geldt dit echter lang niet altijd. De jaarlijkse kosten die daarmee zijn genoemd zijn niet altijd voor iedereen interessant. Zo bent u voor fysieke controle toch al gauw het uurtarief van een monteur kwijt en mogelijke andere additionele diensten. Daarom hebben wij hier de punten samengevat mocht u zelf de controle willen uitvoeren:

Opsomming:

Tijd en datum: Controleer op de tijd en datum goedlopen. Indien de recorder of bewakingscamera verbonden is met het internet is het raadzaam een NTP server in te stellen. Deze zorgt ervoor dat de tijd gesynchroniseerd blijft. Stel ook de ingangsdatum in voor de zomer en winter tijd. Zo voorkom je dat de tijd een uur achter of voor gaat lopen.

Camera opnames: Controleer of de camerabeelden van alle bewakingscamera’s goed worden opgenomen. Hoe lang blijven de opnames bewaard? Worden er veel camerabeelden gemaakt die niet relevant zijn? Wat is de ingestelde frames per seconde en resolutie per bewakingscamera? 

Firmware: Zijn er updates beschikbaar die belangrijk zijn voor de werking en/ of veiligheid van het camerasysteem? Worden deze automatisch geïnstalleerd? Zijn er naast bewakingscamera’s en network video recorders nog apparaten zoals netwerk switches of routers die periodiek moeten worden geupdate?

Privacy: Zijn er privacyzones nodig omdat u bijvoorbeeld het terrein van uw buren filmt? Zo ja, staan deze nog correct ingesteld? Gebruikersaccounts: Zijn er meerdere accounts welke toegang hebben tot het camerasysteem? Zijn er werknemers of mensen die niet meer werken voor het bedrijf of om andere redenen geen toegang meer mogen tot het camerasysteem? Zijn de administrator gegevens bekend?

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen

⭐ Waar moet ik op letten bij onderhoud van een camerasysteem?

Schoonmaken van de bewakingscamera's, updates uitvoeren op de apparatuur, werking controleren, opnames controleren en nog veel meer.

⭐ Wat zijn de kosten van camerabeveiliging?

Camerabeveiliging inclusief de installatie begint vanaf circa €1000 euro. Dit is dan op basis van een NVR en 1 camera.

⭐ Op welke doelgroep is het onderhoudsadvies gericht?

Zowel particulier als zakelijk advies.

⭐ Kunnen jullie voorzien in een camerasysteem offerte?

Wij voorzien u graag van vrijblijvend advies en een offerte. Maak een afspraak via ons contact formulier!