Waarom heeft een camerasysteem onderhoud nodig?

Ieder camerasysteem heeft af en toe onderhoud nodig. Veel mensen investeren in kwalitatief goede camerasystemen. Ze gaan er vervolgens vanuit dat het systeem altijd functioneel is en verder geen onderhoud behoeft. Maar dat is een misvatting. Camerasystemen zijn onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. Als u de kwaliteit van uw camerasysteem wilt behouden, is onderhoud essentieel. 

Alles wat veelvuldig gebruikt wordt is aan slijtage onderhevig. Dit geldt ook voor camerasystemen. Een camerasysteem is vierentwintig uur per dag voor u aan het werk. Dit continu harde werken en de diverse weersomstandigheden zorgen ervoor dat onderhoud af en toe nodig is. Het gaat hier om fysiek onderhoud zoals het vuilvrij maken van de lenzen. Maar ook het installeren van software updates voor een optimale werking van het systeem kan noodzakelijk zijn.

Onderhoud Camerasysteem

Fysiek onderhoud aan camerasystemen

Camerasystemen helpen bij het verzamelen van bewijslast. Maar daarnaast hebben de camera’s ook een preventieve werking. De aanwezigheid van camera’s schrikt indringers namelijk vaak af. Voor een optimale beveiliging worden de camera’s doorgaans dan ook buiten opgehangen. Vanzelfsprekend krijgen de camera’s hier met allerlei weersomstandigheden te maken. Van regen en wind tot uiteenlopende temperaturen. Uw camera’s krijgen het allemaal te verduren. Gelukkig kunt u de invloed van deze weersomstandigheden op uw systeem zelf beperken middels goed onderhoud.

Kwalitatief goede camerasystemen zijn uiteraard bestand tegen alle weersomstandigheden. Echter, ook camera’s van de allerbeste kwaliteit zullen op den duur schoongemaakt moeten worden. U kunt zich wellicht voorstellen dat regenval en wind de lenzen van de camera’s kunnen bevuilen. Wanneer er langdurig geen fysiek onderhoud wordt gepleegd, zullen de opnamebeelden door het vuil minder duidelijk worden. Voor het behoud van de functionaliteit van uw camerasysteem is onderhoud dus noodzakelijk.

Voorkom onnodige defecten

Een camerasysteem heeft als doel het beveiligen van uw pand. Helaas kan het ondanks de camerabeveiliging toch voorkomen dat er wordt ingebroken. Maar dankzij uw camerasysteem kunt u helpen bij de opsporing van de daders. Althans, dat is de bedoeling. Laat u niet af en toe een controle opslag uitvoeren? Dan kan het zomaar zo zijn dat de harde schijf van het systeem niet meer werkt. In dat geval staat u dus met lege handen bij een inbraak. Gelukkig kunt u dit voorkomen met een controle werking van het systeem!

Investeren in een kwalitatief goed camerasysteem doet u niet voor niets. U verwacht een optimale beveiliging. Nu én later. Regelmatig onderhoud laten plegen aan de binnenkant en buitenkant van het camerasysteem is hiervoor essentieel. Sluit daarom een onderhoudscontract af en voorkom zo onnodige defecten van uw camerasysteem. Heeft u verder nog vragen over (het onderhoud van) camerasystemen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte Formulier
Alarmsysteem Buitenterrein Beveiliging Met Ajax

Alarmsysteem Buitenterrein Beveiliging Met Ajax

Moderne buitenterrein beveiliging d.m.v. alarmsysteem Scope: Buitendetectie, Notificatie Bedrijfsalarmcentrale,  Gebruikte merken: Ajax SystemsSoort Systeem:  AlarmsysteemToepassing: Detectie niet geautoriseerde personenLocatie: Nationale Infrastructuur - Not...

Camerasysteem voor VvE Pietersberg

Camerasysteem voor VvE Pietersberg

Dahua Camerasysteem voor VvE Pietersberg Scope: 11x 4 Megapixel Camera Gebruikte merken: Ubiquiti, Dahua Soort Systeem: Network Video Recorder (NVR) Toepassing: Cameratoezicht tegen vandalisme Locatie: Capelle a/d IjselVvE Pietersberg had behoefte aan een...

Milestone oplossing voor GGZ De Hoop – RRB-Security

Milestone oplossing voor GGZ De Hoop – RRB-Security

Milestone XProtect VMS oplossing voor GGZ De HoopScope: 25+ 4K tot Fisheye camera'sGebruikte merken: Ubiquiti, Dell, Dahua, MilestoneSoort Systeem: Video Management Systeem, ANPRToepassing: Overzicht op verschillende locaties centraal gekoppeldLocatie: Randstad Omdat...

Dahua camera oplossing voor verpleeghuis Salem Ridderkerk

Dahua camera oplossing voor verpleeghuis Salem Ridderkerk

Camera oplossing voor Verzorgingstehuis Salem in Ridderkerk Scope: 20+ 4K camera'sGebruikte merken: Dahua, UbiquitiSoort Systeem: NVR (Network Video Recorder)Toepassing: Cameratoezicht in en rondom verzorgingstehuisLocatie: Ridderkerk Verzorgingstehuis Salem heeft een...