Waarom lokale video opslag i.p.v. cloud opslag?

Moet u voor lokale video opslag of voor cloud opslag kiezen? Dat is een vraag die veel mensen zichzelf stellen als ze bewakingscamera’s aanschaffen. Bewakingscamera’s hebben een actieve en een preventieve werking. Zo schrikken de camera’s inbrekers af en zijn ze daarnaast belangrijk voor de bewijsvoering. Met kwalitatief goede bewakingscamera’s kunt u eventuele indringers haarfijn vastleggen op beeld. Deze beelden kunnen vervolgens zeer waardevol zijn bij het opsporingsproces.

Als u het slachtoffer bent geworden van een inbraak wilt u dat de daders snel worden opgespoord. De camerabeelden van uw bewakingscamera’s kunnen bijdragen aan dit opsporingsproces. Het is daarom van belang dat de camerabeelden te allen tijde goed worden opgeslagen. U wilt immers voorkomen dat na de inbraak blijkt dat de camerabeelden niet goed opgeslagen zijn. Voor het opslaan van de camerabeelden kunt u kiezen voor een lokale opslag. Maar ook het opslaan van de beelden in de cloud behoort tot de mogelijkheden.

Video opslag

Wat houdt opslaan in de cloud precies in?

Het opslaan van camerabeelden in de cloud is echt iets van de laatste jaren. Voorheen kon u enkel kiezen voor het opslaan van camerabeelden op een harde schijf of USB stick. U sloeg de beelden op een fysiek apparaat op. Maar tegenwoordig kunt u er ook voor kiezen om uw camerabeelden online op te slaan. Dit wordt opslaan in de cloud genoemd. Maar is deze moderne opslagmogelijkheid als het om camerabewaking gaat echt zo’n goede keuze?

Het feit dat men nog steeds massaal voor de lokale video opslag kiest, is niet voor niets. Het opslaan van camerabeelden in de cloud is namelijk prijzig en complex. Zo moet u er vaak een abonnement voor afsluiten en daarnaast heeft u altijd een internetverbinding nodig. Deze moderne opslagmogelijkheid wint het dan ook niet van de lokale video opslag.

Voor welke camera kiest u? Lokale video opslag: de voordelen

Wilt u uw camerabeelden veilig en goedkoop opslaan? Kies dan altijd voor een lokale video opslag. De lokale video opslag is namelijk goedkoper dan de opslag in de cloud. Daarnaast is deze opslagmogelijkheid veiliger en minder complex. Er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van het internet.

 Tot slot heeft de lokale video opslag nog een groot voordeel. Namelijk: u bent en blijft met deze opslagmogelijkheid eigen baas over de camerabeelden. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf bepalen hoe lang u de camerabeelden wilt opslaan. U bent hiervoor niet afhankelijk van derden. Wilt u meer weten over de opslag van camerabeelden? Of heeft u overige vragen over onze bewakingscamera’s of alarminstallaties? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte Formulier
Alarmsysteem Buitenterrein Beveiliging Met Ajax

Alarmsysteem Buitenterrein Beveiliging Met Ajax

Moderne buitenterrein beveiliging d.m.v. alarmsysteem Scope: Buitendetectie, Notificatie Bedrijfsalarmcentrale,  Gebruikte merken: Ajax SystemsSoort Systeem:  AlarmsysteemToepassing: Detectie niet geautoriseerde personenLocatie: Nationale Infrastructuur - Not...

Camerasysteem voor VvE Pietersberg

Camerasysteem voor VvE Pietersberg

Dahua Camerasysteem voor VvE Pietersberg Scope: 11x 4 Megapixel Camera Gebruikte merken: Ubiquiti, Dahua Soort Systeem: Network Video Recorder (NVR) Toepassing: Cameratoezicht tegen vandalisme Locatie: Capelle a/d IjselVvE Pietersberg had behoefte aan een...

Milestone oplossing voor GGZ De Hoop – RRB-Security

Milestone oplossing voor GGZ De Hoop – RRB-Security

Milestone XProtect VMS oplossing voor GGZ De HoopScope: 25+ 4K tot Fisheye camera'sGebruikte merken: Ubiquiti, Dell, Dahua, MilestoneSoort Systeem: Video Management Systeem, ANPRToepassing: Overzicht op verschillende locaties centraal gekoppeldLocatie: Randstad Omdat...

Dahua camera oplossing voor verpleeghuis Salem Ridderkerk

Dahua camera oplossing voor verpleeghuis Salem Ridderkerk

Camera oplossing voor Verzorgingstehuis Salem in Ridderkerk Scope: 20+ 4K camera'sGebruikte merken: Dahua, UbiquitiSoort Systeem: NVR (Network Video Recorder)Toepassing: Cameratoezicht in en rondom verzorgingstehuisLocatie: Ridderkerk Verzorgingstehuis Salem heeft een...