Gezichtsherkenning Cameratoezicht

Al sinds 1995 voorzien wij Nederland van beveiliging
Beveiligingsoplossingen voor de zakelijke markt  

Gezichtsherkenning en de toepassingen daarvan
Complexiteit & toepassingen

Gezichtsherkenning klinkt als een indrukwekkende en wellicht zelfs “sci-fi achtige” oplossing. Het is echter al een veel toegepaste oplossing in onder andere de volgende situaties:

  • Vliegvelden
  • Openbaar vervoer
  • Stadions
  • Winkelcentra

Ook in Nederland wint deze oplossing steeds meer terrein. Naarmate de kosten dalen word het ook voor kleinere organisaties zoals juweliers of bijvoorbeeld callcenters steeds interessanter om oplossing d.m.v. gezichtsherkenning toe te passen. Het kan worden ingezet om bijvoorbeeld werknemers automatisch toegang te verlenen tot gebouwen of registratie van bezoekers. In het geval van een juwelier kan er bijvoorbeeld een sluis word gecreëerd waar de persoon in komt te staan, zijn gezicht word gescand en indien deze op een blacklist voorkomt kan de toegang worden geweigerd op basis van een match in een database.

 

Gratis offerte aanvraag

Geheel vrijblijvend advies & een scherp geprijsde offerte op locatie

Dezelfde werkdag geregeld!

010 3070819

Offerte Formulier

Verschillende noemers

Het kunnen identificeren van een persoon d.m.v. een bewakingscamera staat bekend onder een aantal verschillende termen

  • Bio surveillance
  • Mensen herkenning
  • Personen herkenning
  • Gezichtsherkenning / Facial recogniton

Er is echter een verschil tussen personen en gezichtsherkenning

Personen herkenning
Het camerasysteem is in staat onderscheid te maken tussen bijvoorbeeld een auto en een mens. Er word dus geen gezicht herkend maar wel de verschijning van een menselijke vorm. Veel camera’s kunnen dit zonder een achterliggend software pakket vandaag de dag zelf detecteren.

Gezichtsherkenning
Het camerasysteem is in staat een gezicht te herkennen. Dit houd bijvoorbeeld in dat er meerdere camera’s kunnen worden gekoppeld en op deze wijze een persoon kan worden gevolgd. Deze data word opgeslagen en beheerd door bijvoorbeeld een oplossing zoals Herta Security. Deze is te combineren met VMS oplossingen zoals Milestone.

Vrijblijvend advies en een verse blik op de situatie 

RRB-Security opereert landelijk in plaatsing & beheer van cameraoplossingen. Heeft u maatwerk nodig? Wij helpen dit te realiseren voor uw organisatie. Beveiliging hoeft namelijk niet altijd een kostenpost te zijn, in veel situaties kan een correct functionerend camerasysteem juist geld voor u verdienen. Dit kan zijn bijvoorbeeld in de vorm van minder beveiligers, slimme toepassingen die menselijke fouten of functies overnemen of bijvoorbeeld het verhalen van kosten. Wij denken maar al te graag met u mee on u verder te helpen met uw beveiligingsvraagstukken.