Diverse soorten camera’s: wat zijn de verschillen?

 Wilt u uw pand van goede camerabeveiliging voorzien? Dan heeft u de keuze uit allerlei verschillende soorten camera’s. Het aanbod is groot én divers. Maar voor welke bewakingscamera kunt u het beste kiezen? Wat zijn de verschillen tussen de verschillende soorten camera’s? En welke camera is het meest effectief voor de beveiliging van uw pand? 

Welke camera voor u de beste optie is, valt niet zomaar te zeggen. De geschiktheid van de camera hangt namelijk af van de beoogde functionaliteit. Wilt u bijvoorbeeld dat de bewakingscamera slechts één object bewaakt? Of gaat het om een groot terrein dat bewaakt moet worden? In dat laatste geval kan een PTZ camera uitkomst bieden vanwege zijn brede kijkhoek. Maar ook de Dual lens bewakingscamera kan een goede optie zijn. Dankzij de dubbele lens kan deze bewakingscamera namelijk eveneens een omvangrijk gebied scannen.

onderhoud camerasysteem

Camera’s als effectief inbraakpreventie middel

Doordat u bij een draadloos alarmsysteem niet met kabels te maken heeft, zijn de installatiekosten laag. Dit in tegenstelling tot een bekabeld systeem. Een bekabeld alarmsysteem vraagt om een professionele installateur. Dit brengt uiteraard installatiekosten met zich mee. Bij een draadloos alarm is hier geen sprake van. U kunt een draadloos alarm namelijk gemakkelijk zelf installeren. Dit resulteert uiteraard in lage installatiekosten. 

Hiermee komen we gelijk bij het volgende voordeel van een draadloos alarm, namelijk: de verplaatsing. Doordat een draadloos alarmsysteem niet met kabels verbonden is, is het systeem makkelijk te verplaatsen. Verhuist u binnenkort naar een ander bedrijfspand? Geen probleem. U kunt uw draadloze alarm gewoon meeverhuizen. Daarnaast is het ook mogelijk om uw alarmsysteem later met andere onderdelen uit te breiden. We kunnen dus met recht stellen dat een draadloos alarmsysteem flexibiliteit biedt.

Waarvoor wordt een ANPR camera gebruikt? 

Camera’s worden vaak direct geassocieerd met bewaking. Op zich begrijpelijk. Camera’s worden namelijk veelvuldig ingezet als beveiligingsmiddel. Echter, camera’s kunnen ook op een andere manier worden gebruikt. Een mooi voorbeeld is de ANPR camera. Dit cameratype helpt de politie bij de opsporing van gezochte personen. Dit gebeurt via automatische kentekenplaatherkenning. 

We kunnen dus wel stellen dat alle verschillende soorten camera’s effectief zijn. Ze dragen immers allemaal bij aan de waarborging van de veiligheid in de samenleving. Daarnaast zijn camera’s een onmisbaar instrument bij de opsporing van verdachte personen. Wilt u uw pand optimaal beveiligen? Kies dan naast een goede bewakingscamera ook voor een goed alarmsysteem. Zo maakt u uw pand extra onaantrekkelijk voor eventuele indringers. Wilt u meer weten over een van onze systemen? Neem dan gerust contact met ons op!

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte Formulier
VVE Den Haag Voorzien van Camerasysteem

VVE Den Haag Voorzien van Camerasysteem

VVE Camerasysteem Scope: 4 Camera'sGebruikte merken: DahuaSoort Systeem:  NVR oplossingToepassing: Algemeen toezicht & bewijslast bij valdalismeLocatie: Den Haag     Camerasystemen ook voor een vereniging van eigenaren niet meer weg te denken Camerasystemen...

Nieuwe PTZ oplossing voor KVSA IJmuiden

Nieuwe PTZ oplossing voor KVSA IJmuiden

Camerabeveiliging voor terminal IJmuiden Scope: 11 Camera'sGebruikte merken: Dahua, MilestoneSoort Systeem:  VMS oplossingToepassing: Overzicht en registratie terminal en havengebiedLocatie: IJmuiden   Camerabeveiliging toezicht over de gehele terminal Niet...

Alarmsysteem Buitenterrein Beveiliging Met Ajax

Alarmsysteem Buitenterrein Beveiliging Met Ajax

Moderne buitenterrein beveiliging d.m.v. alarmsysteem Scope: Buitendetectie, Notificatie Bedrijfsalarmcentrale,  Gebruikte merken: Ajax SystemsSoort Systeem:  AlarmsysteemToepassing: Detectie niet geautoriseerde personenLocatie: Nationale Infrastructuur - Not...

Camerasysteem voor VvE Pietersberg

Camerasysteem voor VvE Pietersberg

Dahua Camerasysteem voor VvE Pietersberg Scope: 11x 4 Megapixel Camera Gebruikte merken: Ubiquiti, Dahua Soort Systeem: Network Video Recorder (NVR) Toepassing: Cameratoezicht tegen vandalisme Locatie: Capelle a/d IjselVvE Pietersberg had behoefte aan een...