Bewakingscamera’s met verschillende resoluties

Bewakingscamera’s zijn met allerlei verschillende resoluties verkrijgbaar. Wanneer u op zoek bent naar een goede bewakingscamera zult u zien dat de prijzen uiteenlopend zijn. Deze prijsvoering hangt samen met de resolutie van de camera’s. De resolutie duidt namelijk de beeldkwaliteit aan. Hoe hoger de resolutie is, hoe beter de kwaliteit van het beeld is. Een betere beeldkwaliteit resulteert automatisch ook in een hogere prijs. 

Maar waarom is de resolutie van een bewakingscamera zo van belang? In eerste instantie denken veel mensen: beeld is beeld. Maar deze opvatting gaat voor bewakingscamera’s niet op. Een bewakingscamera dient immers als beveiligingsmiddel. Als er onverhoopt wordt ingebroken, wilt u uiteraard dat de inbrekers door de politie kunnen worden opgespoord. Als de resolutie van uw camerabeelden dan laag is, kan de opsporing lastig worden. Scherpe beelden zullen daarentegen juist bijdragen aan een snellere opsporing.

bewakingscamera resoluties

Quad-HD versus 4K

Een bewakingscamera met een hoge resolutie zorgt voor een optimale beveiliging. Maar welke resoluties zijn er eigenlijk allemaal? De meest gekozen bewakingscamera is momenteel een Quad-HD camera (ook wel een Super-HD camera genoemd). Dit betreft een betaalbare camera die scherp beeld levert. Met zijn vier megapixels levert hij veel scherper beeld dan zijn voorgangers: HD en Full HD. Maar de technologie staat niet stil want er zijn ook bewakingscamera’s met meer dan vier megapixels verkrijgbaar.

Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een 4K bewakingscamera. Dit type camera wordt ook wel een camera met ultra-HD genoemd. De beeldresolutie van deze camera is met zijn acht megapixels onwijs scherp. Het maakt hierbij ook niet uit in welk licht de camera’s hangen. Zowel in het donker als met daglicht leveren de camera’s scherp beeld. Dit heeft ook mede te maken met de 3D ruisonderdrukking waarmee de camera’s zijn uitgerust. Een camerabewaking set met deze resolutie staat dus garant voor kwalitatief hoogwaardige beelden.

Voor welke resolutie kiezen?

De grote verscheidenheid aan bewakingscamera’s is plezierig. Er is immers veel keuze waardoor er altijd wel een passend product te vinden moet zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een camerasysteem van Axis, Bosch, Dahua of Hanwha. Echter, het grote keuzeaanbod kan ook keuzestress opleveren. Want voor welke camera kunt u het beste kiezen? Hier valt geen eenduidig antwoord op te geven. Het hangt namelijk volledig af van uw specifieke situatie. 

Het is bij de aanschaf van een bewakingscamera wel zaak om rekening te houden met de opslagruimte. Hoe hoger de resolutie van de beelden namelijk is, hoe groter de opslag ook moet zijn. Houd hier dus rekening mee. Wilt u meer weten over (de resolutie van) bewakingscamera’s? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte Formulier
Alarmsysteem Buitenterrein Beveiliging Met Ajax

Alarmsysteem Buitenterrein Beveiliging Met Ajax

Moderne buitenterrein beveiliging d.m.v. alarmsysteem Scope: Buitendetectie, Notificatie Bedrijfsalarmcentrale,  Gebruikte merken: Ajax SystemsSoort Systeem:  AlarmsysteemToepassing: Detectie niet geautoriseerde personenLocatie: Nationale Infrastructuur - Not...

Camerasysteem voor VvE Pietersberg

Camerasysteem voor VvE Pietersberg

Dahua Camerasysteem voor VvE Pietersberg Scope: 11x 4 Megapixel Camera Gebruikte merken: Ubiquiti, Dahua Soort Systeem: Network Video Recorder (NVR) Toepassing: Cameratoezicht tegen vandalisme Locatie: Capelle a/d IjselVvE Pietersberg had behoefte aan een...

Milestone oplossing voor GGZ De Hoop – RRB-Security

Milestone oplossing voor GGZ De Hoop – RRB-Security

Milestone XProtect VMS oplossing voor GGZ De HoopScope: 25+ 4K tot Fisheye camera'sGebruikte merken: Ubiquiti, Dell, Dahua, MilestoneSoort Systeem: Video Management Systeem, ANPRToepassing: Overzicht op verschillende locaties centraal gekoppeldLocatie: Randstad Omdat...

Dahua camera oplossing voor verpleeghuis Salem Ridderkerk

Dahua camera oplossing voor verpleeghuis Salem Ridderkerk

Camera oplossing voor Verzorgingstehuis Salem in Ridderkerk Scope: 20+ 4K camera'sGebruikte merken: Dahua, UbiquitiSoort Systeem: NVR (Network Video Recorder)Toepassing: Cameratoezicht in en rondom verzorgingstehuisLocatie: Ridderkerk Verzorgingstehuis Salem heeft een...