Automatic number plate recognition wordt vaak gebruikt door politie en verkeersdiensten om voertuigen te controleren en te volgen en wordt ook gebruikt in tolwegen en parkeergarages om betalingen te vergemakkelijken. De term ANPR wordt vaak gebruikt in het Verenigd Koninkrijk, terwijl de term “ALPR” (Automatic License Plate Recognition) wordt gebruikt in de Verenigde Staten en Canada. Ook de registratie van kentekenplaten op bedrijventerreinen is een populaire toepassing van de techniek.

Welke kant van de auto wordt geflitst door de ANPR camera’s?

De ANPR camera kan zowel het voor-kenteken alshet achter-kenteken van de auto “flitsen”. Ook wanneer de auto van vooraf wordt geflitst, ook met grote lichten aan kan deze door middel van veel infrarood leds in de camera om het tegenlicht te compenseren de kentekenplaat gewoon lezen. Door middel van een vaste sluitertijd kan dit probleemloos worden gedaan.

Hoe gebruikt de Nederlandse overheid ANPR?

Wat betreft de overheid wordt ANPR toegepast op allerlei rijkswegen door het gehele land. Wanneer er als voorbeeld een auto is gesloten wordt het kenteken van deze auto opgenomen in het ANPR systeem. Zodra de auto met het gestolen kenteken door een ANPR camera rijdt wordt de Politie gealarmeerd en kunnen zij overgaan tot actie.

Zijn alle camera’s ANPR camera’s?

Niet alle camera’s zijn geschikt als ANPR camera. Veel oudere camera’s maar ook zeker veel nieuwe modellen zijn hier niet goed voor geschikt. Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van speciale ANPR camera’s om de kentekens goed te kunnen vastleggen. Wel zijn er camera’s die beschikken over een verbeterd nachtzicht die dit ook goed af zouden kunnen. Dit staat dan vaak in de specificaties van de camera vermeld. Deze camera’s kunnen dus als ANPR camera dienen maar bieden geen garanties voor die doeleinden. Meer weten over ANPR camera’s? Bekijk onze productpagina over kentekenregistratie camera (‘s).

Offerte aanvragen?

Vrijblijvend advies - scherp geprijsd
Offerte op locatie - d
ezelfde werkdag geregeld!

 

085 - 303 48 69   

Offerte aanvragen